top of page
IMG-2999.JPG

Over ons

De Dutch Masters Weightlifting Association (DMWA) is een onafhankelijke associatie opgericht op 22 november 2022 door een grote groep Master gewichtheffers met een sterke wil om een ​​onafhankelijke, zelfbesturende organisatie voor Masters gewichtheffen in Nederland te vormen.

Waarom een ​​onafhankelijke associatie?

De belangen van de Masters worden in gewichtheforganisaties altijd achter alle andere leeftijdscategorieën geplaatst. Om de belangen van Masters te beschermen, moeten Masters zelfbestuur hebben. De International Masters Weightlifting Association (IMWA) erkent alleen "zelfbesturende" Masters organisaties. De doelen en wensen van de Masters zijn anders; Masters zijn uniek ten opzichte alle andere leeftijdsgroepen. We hebben geen ambities voor de Olympische Spelen of Wereldkampioenschappen voor Senioren. We doen individueel mee aan wedstrijden, we betalen onze reis- en verblijfskosten zelf. Onze wensen, schema's en fysieke mogelijkheden zijn anders dan bij jeugd, junioren en senioren. Toch gaan alle middelen naar deze groepen.

 

DMWA is “door Masters, voor Masters”: alle middelen worden besteed aan het Masters gewichtheffen in Nederland.

DMWA is "door Masters, voor Masters"

David Meltzer uit de Verenigde Staten is een van de mede-ontwikkelaars van de leeftijdscoëfficiënt (SINCLAIR MELTZER FABER) die wordt gebruikt bij Masters gewichtheffen. Zijn bericht gaat over zijn visie op Masters in gewichtheffen in de Verenigde Staten, maar beschrijft heel goed de "strijd" waarmee Masters in veel landen te maken hebben.

Lees hier David Meltzer's post.

Our Mission

Toegankelijkheid

DMWA maakt de sport gewichtheffen toegankelijk voor master-atleten.

Zelfbestuur

Master gewichtheffers zijn ervaren gewichtheffers, coaches, officials etc. Zij nemen het heft in eigen handen.

Inclusiviteit

Iedereen telt! Wij sluiten niemand uit.

Core Values

Voorwoord voorzitter

"Ik ben een master-gewichtheffer. Ik ben zes keer Europees masters kampioen en vier keer masters wereldkampioen. Ik ben in mijn zevende jaar als nationale scheidsrechter en heb op vele Europese en Wereldkampioenschappen voor masters gewerkt als official. Ik zal er alles aan doen om het plezier in de mooie sport van Olympisch gewichtheffen voor masters terug te brengen. Ik zal ervoor zorgen dat masters het respect krijgen dat ze verdienen. Het zijn ervaren gewichtheffers, coaches, officials, sportschool- en boxeigenaren."

Ons bestuur

bottom of page